Mayeur plaatst vraagtekens bij parking Vossenplein

Brussels burgemeester Yvan Mayeur (PS) laat verstaan dat het nog niet zeker is dat de parking onder het Vossenplein er ook komt.

Maandagavond keurde de gemeenteraad het plan voor vier bijkomende parkings goed. Het stadsbestuur mag daarmee de procedure lanceren om investeerders aan te trekken.

Die goedkeuring betekent echter nog niet dat de parking onder het Vossenplein er ook echt komt, zo laat de Brussselse burgemeester verstaan. Vorige week zei hij daarover op tvbrussel al dat de parking er komt “als iedereen het daarover eens is”.

Die uitspraak kwam nog voor het protest tegen de parking op kruissnelheid kwam. De petitie tegen de geplande parking onder het Vossenplein verzamelde op enkele dagen tijd ruim 15.000 handtekeningen.

Wijktrauma
Op Télé Bruxelles laat Mayeur dinsdag nog eens verstaan dat het project nog niet zeker is.

“We willen de problemen met bestelwagens op het plein en het gebrek aan parking voor de bewoners oplossen”, zegt de burgemeester. “Maar als dat leidt tot een groot gat in de grond dat twee jaar open blijft, dan zeggen we neen tegen het project. Als kan het kan met een minimale ingreep, zonder wijktrauma, dan zullen we het doen. Anders niet.”

Eerder liet MR-schepen Marion Lemesre al weten dat de parking nog niet zeker is. En ook coalitiepartner SP.A wijst erop dat de parkeergarages nog geen feit zijn.

Mayeur op tvbrussel vorige week (op het einde van de reportage):

'Als iedereen het ermee eens is, zullen we het doen'

Vossenplein

De Stad Brussel plant een ondergrondse parking onder het Vossenplein. De parking is een van de vier nieuwe parkings in de Vijfhoek, die voor bijkomende parkeerplaatsen moet zorgen in het centrum. Buurtbewoners, handelaars en marktbezoekers zijn er niet gerust in. U leest er alles over in ons dossier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?