Parkeerapp combineert straat- en ondergronds parkeren

© PhotoNews
| De app doet zelf een suggestie voor de snelste en voordeligste oplossing: op straat of in een parkeergarage.

Polly Parking lanceert deze dinsdag zijn app in Brussel. In tegenstelling tot andere bestaande parkeerapps combineert het zowel bovengronds en ondergronds parkeren.

Wie een parkeerplaats zoekt, kent het fenomeen wel: die plek moet liefst zo goedkoop mogelijk zijn. Chauffeurs gaan dan maar eindeloos rondjes draaien tot ze een bovengrondse parkeerplaats hebben gevonden. Zoekende chauffeurs maken dan ook 30 procent uit van het verkeer in woonwijken.

Polly zegt dat het daar een oplossing voor heeft. De van oorsprong Israëlische app, die ook al in 50 Franse steden functioneert, biedt een totaalpakket aan voor de chauffeur die een parkeerplaats zoekt. "De gemiddelde zoektijd naar een parkeerplek halveert daardoor," zegt Zohar Bali aan BRUZZ. Bali is CEO en mede-oprichter van sPARK, het bedrijf achter de app.

All in

Dat pakket start al op de plek van vertrek. Via de app kan de chauffeur een parkeersuggestie vragen voor een bepaald adres. Het algoritme van Polly kijkt dan of het interessanter is om op straat te parkeren of ondergronds. De app zorgt vervolgens ook voor de navigatie naar de bestemming en de betaling.

De meeste bestaande parkeerapps vragen een klein bedrag voor het vinden en afhandelen van een parkeerplek. Bij Polly is dat niet het geval, zegt Bali. “Ons business model bestaat erin dat we onze app verkopen als een widget, die verschillende bedrijven kunnen integreren in hun diensten. Denk aan AirBnb, de Gouden Gids of restaurants.”

De volgende maanden wil Polly Parking ook lanceren in Antwerpen, Gent en Mechelen en Menen.

De financiering komt van parkeergigant Indigo, financier Terra Ventures en de Israëlische staat, die via een innovatiefonds 40 procent van het kapitaal levert. Polly Parking is te vinden in de Appstore en de Play Store.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?