Parkeren op de Vleurgatsesteenweg in Elsene

Parkeren wordt opnieuw betalend vanaf 18 mei

KVDP
© BRUZZ
06/05/2020

Autobestuurders moeten vanaf 18 mei opnieuw betalen voor een parkeerplaats. Dat bevestigt Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt. Sinds de lockdown waren de parkeercontroles opgeschort. Wie niet betaalde voor een parkeerticket werd dus ook niet beboet.

Sinds 17 maart vonden er geen parkeercontroles meer plaats in het Brussels Gewest. Die controles waren opgeschort door de lockdown. Wie in die periode niet betaalde voor een parkeerplaats langs de openbare weg, hoefde ook geen boete te verwachten.

Aan die regeling komt een einde op 18 mei, de dag waarop ook de scholen heropstarten. "Woensdagochtend heeft een Conferentie van Burgemeesters plaatsgevonden. De minister heeft voorgesteld om de parkeercontroles te hernemen op 18 mei", zegt Marie Thibaut de Maisieres, de woordvoerster van Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen).

Die datum zal voor alle Brusselse gemeenten gelden. "Het is belangrijk dat parkeren opnieuw betalend wordt, om de stroom auto's onder controle te houden, anders zullen de bewoners geen parkeerplaats meer vinden wanneer het autoverkeer op gang komt", aldus de woordvoerster nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , betaald parkeren , gewestelijk parkeerbeleid

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni