Brandweerwagens in Molenbeek vertraagd door foutparkeerders

Rond middernacht werd de brandweer opgeroepen om een brand te blussen in Molenbeek. Door enkele foutparkeerders kwam essentieel blusmateriaal vast te zitten onderweg. De brandweer roept de Brusselse automobilisten nogmaals op om juist te parkeren om problemen bij hulpdiensten te vermijden.

Omstreeks middernacht rukten 22 brandweermannen- en vrouwen uit, samen met een MUG van het Militair Hospitaal, naar het Gemeenteplein in Molenbeek. Daar woedde brand in een polyvalente zaal op de gelijkvloerse verdieping van een leegstaand pand. De twee aangrenzende gebouwen werden ontruimd. De brand bleef door snel ingrijpen beperkt tot het leegstaande gebouw en sloeg niet over naar de woningen aan weerszijden.

Een brandweerman werd onwel bij het blussen en werd naar het ziekenhuis overgebracht. Zijn toestand is niet kritiek.

Het blussen riep enige vertraging op omdat enkele brandweerwagens van de kazerne aan de Helihavenlaan vast kwamen te zitten door foutparkeerders. Een andere voorpost moest voorzien in een autopomp en -ladder. De brandweer roept de Brusselse automobilisten nogmaals op om correct te parkeren en zo rekening te houden met de wagens van de nooddiensten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?