Parking C wordt overstapparking

Parking C

Parking C wordt een overstapparking van 1.000 plaatsen, om pendelaars makkelijk te laten overstappen op het openbaar vervoer. Daarover hebben de Stad Brussel en het Brussels Gewest een principeakkoord gesloten.

Parking C, de plek waar het Eurostadion had moeten verrijzen, blijft dus in principe een parking. Die denkpiste bestond al langer, maar de uitwerking raakt nu stilaan concreter. Dat schrijft de krant La Dernière Heure.

Er moet ook een pendeldienst komen naar het metrostation Koning Boudewijn, dat vlakbij ligt. Op die manier wordt de plek een overstapparking, bedoeld om het autoverkeer in het hart van de stad te verlichten.

Voorlopig zal de overstapparking wel enkel open zijn tijdens de zomervakantie, wanneer de Leopold II-tunnel dag en nacht gesloten is, schrijft de VRT. Het is nog niet duidelijk of er een permanente parking komt.

Eurostadion

Het grootste voetbalstadion van het land, de grootste ondergrondse parking van Europa: superlatieven genoeg in de plannen voor een nationaal voetbalstadion op de site van Parking C. Maar wordt het stadion ooit gebouwd? Je leest er alles over in ons dossier.     

Renovatie Leopold II-tunnel

De renovatiewerken aan de verouderde Leopold II-tunnel zullen tot 2021 duren. Enkel 's nachts en tijdens de zomers wordt de tunnel volledig afgesloten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?