De ondergrondse betaalparking Q Park aan het Zuidstation

| De ondergrondse betaalparking Q Park aan het Zuidstation.

Parking.brussels moet 20.000 off street-parkeerplaatsen vinden tegen 2026

© Belga
13/07/2022

20.000 off street-parkeerplaatsen, 10.000 beveiligde fietsstallingen en 10.000 hoepels om fietsen voor korte tijd te plaatsen tegen 2026: dat zijn de belangrijkste doelstellingen van parking.brussels in het kader van het nieuwe beheerscontract tussen het Gewestelijk Parkeeragentschap en het Brussels Gewest.

Het contract werd dinsdag ondertekend door de Brusselse minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) en de topmanagers van het agentschap.

Op vlak van deelmobiliteit (fietsen, steps...) voorziet het contract dat parking.brussels zijn expertise ten dienste stelt van de Brusselse gemeenten om specifieke drop zones voor deze voertuigen te identificeren en in te richten. Van het agentschap wordt ook verwacht dat het steun verleent aan de aanleg van een internationaal busstation voor autocars.

Daarnaast richt de beheersovereenkomst zich ook op "de implementatie van een coherent en geharmoniseerd parkeerbeleid over het hele grondgebied van het Gewest, via een betrouwbaar en performant controle- en inningssysteem". Een nieuwe sleutelindicator moet helpen om tot een betere kwaliteit van de parkeercontroles te komen. Zo is het de bedoeling dat er minstens een halvering komt van het aantal parkeerheffingen dat geannuleerd wordt omdat ze niet correct zijn uitgegeven.

Het contract stelt ook een verbetering van de kwaliteit van de middelen en procedures bij parking.brussels voorop. Dat moet het mogelijk maken om de controle- en inningsopdrachten te integreren van de gemeenten die daarom vragen. Bedoeling is tegen 2026 zoveel mogelijk gemeenten te overtuigen om hun parkeerbeleid over te laten aan parking.brussels.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni