Passagiers Brussels Airlines kunnen tijdens overstap België bezoeken

© Brussels Airlines

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines biedt langeafstandspassagiers voortaan de mogelijkheid om van hun overstap in Brussel gebruik te maken om België gedurende enkele dagen te bezoeken. Het nieuwe initiatief, "Belgium Stop Over", werd woensdag gelanceerd.

"Wie tussen zijn twee vluchten België wilde bezoeken, moest tot nu toe twee aparte vliegtickets boeken", legt Maaike Andries van Brussels Airlines uit. Dat kwam vaak duurder uit dan één boeking met overstap. Daar komt nu verandering in.

Passagiers van Brussels Airlines die vanuit de Verenigde Staten, Canada, Israël of India komen en in Brussel overstappen, kunnen hun aansluitende vlucht voortaan tot vijf dagen later plannen. In die tijd kunnen ze België bezoeken. De maatschappij belooft dat de vliegtickets niet duurder zijn dan bij een onmiddellijke overstap (behalve enkele euro's verschil in luchthaventaksen).

De reizigers krijgen ook gratis toegang tot verschillende musea en activiteiten in twee Belgische steden die ze kunnen kiezen uit een reeks van een vijftiental steden. Ze moeten uiteraard wel hun overnachtingen en transport tijdens hun verblijf betalen.

"Belgium Stop Over" is het tweede gelijkaardige toeristische initiatief bij Brussels Airlines na de in 2017 gelanceerde "Hi Belgium Pass". Daarmee kunnen passagiers vanuit een resem Europese luchthavens voor 149 euro België ontdekken, er onbeperkt met de trein rijden en attracties bezoeken in twee steden naar keuze.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?