| De Ninoofsesteenweg is al jaren aan een opknapbeurt toe.

Plannen heraanleg Ninoofsesteenweg komen in stroomversnelling

JP
© BRUZZ
13/04/2023

Tegen eind 2024 hoopt minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) te starten met de werken tussen de Ring en de Mettewielaan, om ze twee jaar later af te ronden.

De Ninoofsesteenweg is een belangrijke toegangspoort tot de stad, maar is wel aan vernieuwing toe. Het is de wens van de minister dat een deel van de straat een renovatie van ‘gevel tot gevel’ krijgt. De werken zouden beginnen in 2024 en eindigen in 2026. Zo schrijft La Dernière Heure en viel ook te horen in de commissie Mobiliteit.

Het gaat over het gedeelte van de Ninoofsesteenweg tussen de Mettewielaan en de Ring. De werken werden enkele jaren geleden al aangekondigd, maar nu komt er schot in de zaak: de komende weken zal de stedenbouwkundige vergunning worden ingediend.

Verder zijn opgenomen in de vergunningsaanvraag: nieuwe voetpaden, een verhoogd fietspad, veiligere kruispunten en twee nieuwe oversteekplaatsen voor voetgangers met verkeerslichten. Er zouden twee rijstroken per richting blijven, met een strook bomen ertussen. Dat antwoordt de minister op een vraag van Brussels parlementslid Françoise Schepmans (MR) en Marc Loewestijn (DéFI).

Ten slotte wordt ook de heraanleg van het Hertogin van Brabantplein meegenomen. De Brusselse regering stelde eerder al landschapsarchitecten aan om het project op te stellen en te begeleiden. Die aanvraag voor de stedenbouwkundige vergunning is gepland voor het begin van het tweede kwartaal van 2024.

De Ninoofsesteenweg ligt aan twee kanten van de gewestgrens. Ook in Vlaanderen buigt het Werkvennootschap zich de komende jaren over de Ninoofsesteenweg, want ter hoogte van de kruising met de Ring in Dilbeek komen nieuwe op- en afritten. Daarvoor zal de bestaande brug afgebroken worden. Er komt een nieuwe voor in de plaats. Dat zal heel wat hinder veroorzaken, waarschuwt het Werkvennootschap.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni