Politie bestraft bijna 70 foutparkeerders aan Madou

© SN/BRUZZ
| Op de nieuwe Leuvensesteenweg mag je op geen enkel moment parkeren, maar dat is nog niet helemaal duidelijk.

Op de nieuwe Leuvensesteenweg tussen Madou en het Sint-Joostplein mag je nooit parkeren. Maar dat is nog niet iedereen duidelijk. De politie Brussel-Noord heeft twee dagen lang een bekeuringsactie gehouden, en betrapte al bijna 70 wagens.

Het nieuwe stuk Leuvensesteenweg in Sint-Joost-ten-Node is nog maar een paar weken toegankelijk, maar het staat er al vol geparkeerde wagens. Nochtans mag je op die autoluwe zone niet parkeren, met uitzondering van een parkeerplaats voor mensen met een beperking. Laden en lossen mag enkel op de daarvoor bestemde plaatsen.

De politie Brussel-Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost) houdt daarom twee dagen lang een bekeuringsactie, van donderdagmorgen tot en met vrijdagavond. Daarbij zijn al 68 boetes uitgeschreven.

“Het parkeerreglement is blijkbaar niet erg duidelijk,” zegt politiewoordvoerder Audrey Dereymaeker aan BRUZZ. “We gaan daarom op de volgende vergadering bekijken hoe we de informatie aan de bestuurders kunnen verbeteren.”

Geblokkeerde winkels

De politieactie komt er na klachten van onder meer gemeenteraadslid Frederic Roekens (Groen). Die postte daarover foto’s op sociale media en sprak ook de politiezone erop aan.

“Het parkeerverbod wordt duidelijk niet nageleefd. Bovendien belemmeren de wagens de ruimte voor voetgangers, en ook de toegang tot sommige winkels. De nieuwe weg moet de levenskwaliteit van de bewoners en passanten verbeteren, maar door het wildparkeren wordt dat haast tenietgedaan,” aldus Roekens.

190510 Wildparkeren Leuvensesteenweg 2
© Frédéric Roekens

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?