| De nieuwe openbare ruimte aan de voet van de Madoutoren.

Gezien: nieuwe esplanade en fietspad aan Madou

Laurent Vermeersch
© BRUZZ
28/10/2018

Aan de voet van de Madoutoren is een nieuwe esplanade zo goed als afgewerkt. Daar hoort ook een stukje tweerichtingsfietspad bij. Binnenkort wordt ook het eerste stuk van de Leuvensesteenweg aangepakt.

Madou fietspad

| Een nieuw stuk fietspad aan Madou.

Na jaren van politiek getouwtrek, testfases en grondwerken door nutsbedrijven begon dit voorjaar eindelijk de heraanleg van het Madouplein. De eerste resultaten zijn ondertussen zichtbaar: aan de voet van de Madoutoren ligt een nieuw pleintje met zitbanken.

Naast de nieuwe esplanade ligt een breed fietspad, waar mensen in twee richtingen op kunnen rijden. Het is een voorsmaakje van de fietspaden die langs heel de Kleine Ring moeten komen. De vergunningen liggen klaar om dit symbooldossier uit het regeerakkoord te verwezenlijken. Tussen Lemonnier en de Ninoofsepoort zijn de werken vergevorderd, maar voor de overige werven is er nog geen timing gekend. "We leggen de laatste hand aan de planning", klinkt het bij minister van Openbare Werken Pascal Smet (SP.A).

Ook aan Madou blijft er nog veel werk op de plank. Onder meer de Scalquinstraat en het stuk Leuvensesteenweg tot aan het Sint-Joostplein gaan de komende maanden op de schop. Pas als de Leuvensesteenweg aan de beurt komt, gaat die steenweg overdag definitief dicht voor het autoverkeer. Naar het voorbeeld van de Elsensesteenweg zullen overdag enkel fietsers, taxi's en bussen door de winkelstraat kunnen. 's Avonds mogen auto's er toch in.

Madou esplanade

| De nieuwe esplanade aan Madou.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Joost-ten-Node , Stedenbouw , Madouplein , Leuvensesteenweg , Kleine Ring , afgescheiden fietspaden

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni