| Een simulatiebeeld van de toekomstige esplanade aan Madou

Werken aan voetgangersesplanade Madou van start

© BRUZZ
15/03/2018

Automobilisten mijden de komende tijd beter de buurt van het Madouplein, waar de werken aan de toekomstige esplanade begonnen zijn. Die duren tot in mei.

Het is de komende tijd niet mogelijk om de Kleine Ring over te steken vanuit de Sint-Joostse Scalquinstraat. De Congresstraat en de Kleine Ring richting Naamsepoort zijn bereikbaar via de Bisschoffsheimlaan.

De esplanade aan de voet van de Madoutoren wordt heraangelegd en uitgebreid zodat het een aangename ontmoetingsplek wordt, met meer groen. Voetgangers en fietsers zullen zich er binnenkort kunnen verplaatsen via bredere voetpaden en afgescheiden en dus veilige fietspaden. De rotonde wordt vervangen door een kruispunt.

'Kwaliteitsvolle openbare ruimte'

De werkzaamheden aan de esplanade duren tot mei 2018. "We willen kwaliteitsvolle openbare ruimte realiseren. Alles wordt in het werk gesteld om meer gezelligheid en veiligheid te bieden, en een evenwichtige verdeling van de ruimte voor alle weggebruikers", laat Brussel Mobiliteit weten.

De hele buurt van het plein word de komende tijd heraangelegd. Ook de Sterrenkundelaan, de kruispunten van de Kleine Ring, de Bischoffsheimlaan en uiteindelijk de Scailquinstraat komen aan de beurt. De werken in de buurt zullen minstens tot in februari 2019 duren en 6,2 miljoen euro kosten. Meer informatie over de werkzaamheden vindt u in dit eerdere artikel van BRUZZ.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Mobiliteit , Madouplein , madou , wegenwerken

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni