| Op maandag doken de eerste wagens van Poppy alvast op in het Brusselse straatbeeld

Poppy maakt autodelen mogelijk tussen Antwerpen en Brussel

© Belga
29/04/2019

Autodeelplatform Poppy gaat dinsdag van start in Brussel, waar het de voormalige autodeeldienst Zipcar vervangt. Tijdens een testfase zal het mogelijk zijn om trajecten tussen de twee steden met autodeelwagens af te leggen zonder meerkost, een primeur in België. Gebruikers kunnen dus een wagen in Brussel nemen en in Antwerpen achterlaten, en omgekeerd.

Dat meldt het filiaal van de groep D'Ieteren. Poppy, reeds actief in Antwerpen, zal in de hoofdstad 100 deelwagens inzetten, zo maakt het bedrijf maandag bekend.

Poppy kondigde in februari aan de activiteiten van zijn rivaal Zipcar in Brussel over te nemen, nadat die laatste aangekondigd had zich terug te trekken uit de hoofdstad. De auto's van Poppy (50 elektrische Volkswagen e-Golfs en 50 Audi A3 g-trons op CNG) zijn ondertussen aangekomen in Brussel. Ze vervangen de wagens van Zipcar, die nog gebruikt worden tot vrijdag 3 mei.

De huidige gebruikers van Zipcar maken automatisch de overstap naar Poppy. Ze behouden hun login en paswoord. Poppy in Brussel gebruiken is hetzelfde als in Antwerpen: gebruikers kunnen een wagen vinden, reserveren en openen via de Poppy-app.

Betalen gebeurt per minuut: 0,33 euro om te rijden en 0,10 euro wanneer je geparkeerd bent en je je reservatie wenst te behouden. Poppy zal zijn vloot in de komende maanden "sterk uitbreiden", klinkt het. De zone in Brussel is vergelijkbaar met de zone die Zipcar gebruikte, en ook Brussels Airport zal binnenkort worden toegevoegd aan deze zone.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , autodelen , poppy , free floating

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni