Positief advies onder voorwaarden voor metrostation Toots Thielemans

© Metro3
| Simulatiebeeld van het geplande station Toots Thielemans.

De overlegcommissie vraagt een pact om tegemoet te komen aan handelaars die zullen lijden van de metrowerf en garanties voor een meer ambitieuze heraanleg van de publieke ruimte na de werf.

Dinsdag gaf de stedenbouwkundige overlegcommissie van de Stad Brussel een positief advies voor de bouw van metrostation Toots Thielemans. Aan het project, een essentiële schakel in de uitbouw van metrolijn 3, worden wel heel wat voorwaarden gekoppeld, zo bericht La Capitale.

Twee voorwaarden hebben een directe impact op de buurt van de Stalingradlaan, waar bewoners en vooral handelaars vrezen voor de impact van een jarenlange werf. Ten eerste moet, nog voor de vergunning wordt afgeleverd, een pact worden gesloten over de begeleidende maatregelen. Het gaat dan onder meer om tegemoetkomingen aan de plaatselijke horeca, maar ook de marktkramers van de Zuidmarkt en de foorkramers van de Zuidkermis.

Daarnaast moeten de gemeentebesturen van Brussel en Sint-Gillis samen met de MIVB en het Brussels Gewest een akkoord sluiten over de methodologie en financiering van de heraanleg van de openbare ruimte na de werf. Er zullen met andere woorden middelen moeten worden vrijgemaakt om de lanen en pleinen in de buurt beter te maken dan vandaag.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?