| In februari bleek de fietsparking in premetrostation Beurs 's nachts niet altijd toegankelijk te zijn

Promocampagne levert grote fietsparkings extra abonnees op

KVDP
© BRUZZ
15/03/2022

In vier maanden tijd is het aantal abonnees voor de ondergrondse fietsparkings Beurs en De Brouckère gestegen van 550 naar 788. Tot eind december vorig jaar kostte een jaarabonnement tijdelijk vijftien euro in plaats van dertig.

Dat heeft minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) geantwoord op een vraag van Brussels parlementslid Els Rochette (One.brussels/Vooruit) in de commissie Mobiliteit. Van 24 augustus tot eind december vorig jaar liep een promocampagne, waarbij een abonnement voor beide fietsparkings tijdelijk vijftien euro kostte, de helft van de normale prijs. In vier maanden tijd ging het aantal abonnees van 550 naar 788.

In februari dit jaar bleek wel dat er een probleem was met de toegang tot de fietsparking onder het Beursplein. Soms bleken gebruikers ’s nachts voor een gesloten poort te staan, een probleem dat veroorzaakt werd door een menselijke fout, aldus de MIVB in februari. “Door zulke voorvallen verliezen bestaande gebruikers hun vertrouwen in de service. Het is bovendien slechte reclame voor nieuwe gebruikers,” aldus Rochette.

Probleem opgelost

De MIVB heeft het probleem intussen opgelost. Een MIVB-medewerker kan de toegangspoort voortaan manueel bedienen en ontgrendelen als het nodig is, zei de mobiliteitsminister in haar antwoord. Aan de poort hangt nu ook het telefoonnummer van de klantendienst, indien abonnees toch nog met gelijkaardige problemen te maken krijgen.

“Fietsdiefstal tegengaan is één van de grote uitdagingen van ons Gewest de komende jaren. De kans op diefstal is in een beveiligde parking aanzienlijk kleiner dan wanneer je een fiets op straat moet stallen. Maar dan moet je deze parking ook 's nachts in kunnen om je fiets te pakken,” zegt Rochette nog.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni