| In de nacht van donderdag op vrijdag bleek de fietsparking in premetrostation Beurs opnieuw ontoegankelijk

'Menselijke fout' oorzaak ontoegankelijke fietsparking Beurs

© BRUZZ
11/02/2022

Hoewel de fietsparking in premetrostation Beurs dag en nacht toegankelijk moet zijn, bleek dat de afgelopen weken 's nachts niet altijd het geval te zijn. Door een technisch probleem is de fietsparking verschillende keren dicht gebleven. De MIVB heeft het over een "menselijke fout" die intussen is rechtgezet.

Sinds 2019 moeten de fietsparkings in metrostation De Brouckère (304 beveiligde plaatsen) en premetrostation Beurs (610 beveiligde plaatsen) fietsers in het centrum dag en nacht geruststellen wanneer ze hun tweewieler op slot zetten - al bleek een jaar later dat de beveiliging niet waterdicht is. De afgelopen weken was er ook een probleem met de toegankelijkheid van de fietsparking aan Beurs. Toen Christiaan in de nacht van donderdag op vrijdag zijn fiets wilde nemen, bleek de toegang tot de fietsparking gesloten. Nochtans moet die 24/7 toegankelijk zijn voor mensen met een abonnement.

“Het is nu de tweede keer op twee weken tijd”, zegt Christiaan. “Dat is te vaak als je het mij vraagt.” Omdat hij niet meer bij zijn fiets geraakte, moest hij de afgelopen nacht opnieuw zijn toevlucht nemen tot een taxi. Beheerder van de fietsparking Parking.brussels erkent het probleem.

“Normaal is er ‘s nachts toegang met de kaart, maar er is een probleem met de rolluiken. Dat probleem ligt bij de MIVB”, zegt Parking.brussels-woordvoerster Sara Jasmes. “Het is een technisch euvel dat de laatste weken een paar keer is voorgekomen.”

‘Menselijke fout’

De MIVB heeft het over een menselijke fout. “Normaal worden de rolluiken vanop afstand gesloten en geopend. De rolluiken, die toegang tot de fietsparking bieden, zouden niet gesloten moeten worden, maar bij de programmatie heeft iemand aangevinkt dat die rolluiken op bepaalde momenten toch automatisch sluiten”, legt MIVB-woordvoersters An Van hamme uit.

Die fout is intussen rechtgezet. “Ook voor De Brouckère hebben we nog eens voor de zekerheid aangevinkt dat de rolluiken niet automatisch sluiten”, aldus Van hamme. In de loop van de komende weken zal de MIVB ook stickers plakken op de rolluiken in kwestie, met daarop een telefoonnumer. “Mocht het om de een of andere reden toch nog eens voorvallen, weten mensen welk nummer ze kunnen bellen.”

De MIVB was nog niet op de hoogte van het probleem en Parking.brussels had er nog geen klachten over ontvangen. “Als we er iets over zien verschijnen op sociale media, signaleren wij het meteen aan de MIVB”, aldus Jasmes nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Brussel-Stad , Mobiliteit , fietsparking , bewaakte fietsparking , MIVB , Parking.Brussels

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni