Raadpleeg zelf de verkeerstellingen voor het Ter Kamerenbos

© Patricia Van Thillo
| File op de Waterlosesteenweg

De Stad Brussel heeft nu ook een website gelanceerd met de verkeerstellingen in en rond het Ter Kamerenbos. De extra verkeershinder door de testopstelling blijkt beperkt, toch in deze periode van Covid.

Midden september startte de Stad Brussel met een twee maanden durende testopstelling in het Ter Kamerenbos. Het autoverkeer wordt uit het bos gehouden, op de Dianalaan na.

Wat nu precies de effecten zijn van de testopstelling, daarover verschillen de meningen van voor- en tegenstanders. De gemeente Ukkel stelt bijvoorbeeld dat de Waterloosesteenweg een kwart meer verkeer slikt.

De Stad Brussel, op wiens grondgebied het hele bos ligt, zegt dan weer dat de impact van de test relatief klein is.

Diezelfde Stad Brussel lanceert nu een website waar geïnteresseerden de tellingen zelf kunnen volgen, maar ook meer kunnen lezen over de context en de alternatieve verkeersoplossingen naast een personenwagen.

Ook meer fietsers en voetgangers

We lezen er bijvoorbeeld dat een traject over de Waterloosesteenweg naar de Louizalaan vandaag 2’30” langer duurt dan voor Covid. Twee weken geleden had de Stad het nog over een kleine minuut op dat traject, maar het verkeersvolume nam de afgelopen weken toe.

Het traject langs de Lorrainedreef en de Rooseveltlaan duurt dan weer beduidend korter dan voor de coronacrisis. Autobestuurders winnen er een hele minuut.

Bovenstaande tijdswinst is wellicht te verklaren door het lagere verkeersvolume omwille van de coronacrisis. Het autoverkeer groeide de afgelopen maanden wel, maar was in september nog minder omvangrijk dan voor de coronacrisis.

De telgegevens op de website tonen ook dat het fiets- en voetgangersverkeer in het bos is gegroeid tijdens de test. Over hoeveel fietsers het gaat is wel niet duidelijk af te lezen uit de grafieken op de website. De meeste gebruikers van het bos zijn inwoners van Ukkel, heet het nog.

De website met telgegevens vindt u hier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?