Ongeval met spookrijder in Ter Kamerenbos

© Facebook Maxime de Changy
| Een frontale botsing tussen beide auto's kon maar op het nippertje vermeden worden.

Het Ter Kamerenbos is al meer dan een maand deels afgesloten voor auto’s. Het gaat om een testfase waarbij het verkeer langs de Dianalaan in twee richtingen mag rijden. Maar van die opstelling is nog niet iedereen op de hoogte. Zo kwam het afgelopen woensdag tot een botsing tussen twee auto’s, doordat een van de bestuurders aan het spookrijden was.

De Stad Brussel wil van het Ter Kamerenbos de groene ontspanningsplek van Brussel maken. En daar horen het geluid en uitlaatgassen van auto’s niet bij. Daarom wordt de doorgang van wagens in het bos sinds begin vorige maand tot een minimum beperkt.

Het gaat om een testopstelling, waarbij het verkeer langs de Dianalaan in twee richtingen mag rijden. Daarvoor was deze straat enkel in een richting toegankelijk. De Floralaan en een groot deel van de westelijke zijde van het bos zijn op deze manier autovrij. Aan de Louizalaan, de Churchillaan en de De Frélaan, waar de auto’s het bos wel nog mogen in- en uitrijden, staat de verandering duidelijk aangegeven met signalisatieborden.

Maar niet iedereen heeft zich de gewijzigde verkeerssituatie al eigen gemaakt. Zo kwam het afgelopen woensdagavond tot een botsing tussen twee auto’s, doordat een van de twee bestuurders aan het spookrijden was op de Dianalaan. Hij verklaarde nadien niet op de hoogte te zijn van de nieuwe verkeersregels.

Op Facebook stuurde de aangereden automobilist vervolgens een bericht de wereld in waarin hij zei dat het ‘niet de eerste keer was dat hij auto’s op het verkeerde rijvak zag rijden’. Navraag leert dat het ongeval van vorige week woensdag voorlopig wel de enige keer is dat de politie melding kreeg van aanrijding en tussenbeide is moeten komen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?