Reclamebureau 'opent' bordeel in Schaarbeek: 'In Aarschotstraat lukt traag rijden wel'

RN, TRO
© BRUZZ
14/06/2019

Reclamebureau de Mortierbrigade, dat gehuisvest is in de Schaarbeekse Waelhemstraat waar donderdag een 14-jarig meisje werd aangereden, plaatst tijdelijk een bord met daarop de vitrine van een bordeel voor zijn etalage. Het is een aanklacht tegen de gevaarlijk rijdende automobilisten in de buurt.

"Wij zijn enorm geschrokken van het ongeluk op de hoek met de Helmetsesteenweg van afgelopen week", zegt Joost Berends van het reclamebureau. Het kantoor van de Mortierbrigade bevindt zich in de Waelhemstraat, waar op de hoek het vluchtmisdrijf plaatsvond. "Dit is onze manier om duidelijk te maken dat wij dat ongeval en dergelijk gedrag in het verkeer shockerend vinden. Wij maken dagelijks mee dat automobilisten te snel rijden."

En dus wordt er een bord met de beeltenis van de vitrine van een bordeel voor het kantoor geplaatst. "Blijkbaar lukt het wel om traag te rijden in de Aarschotstraat", zegt Berends. Hij verwijst daarmee naar de bekendste straat van de rosse buurt in de buurt van het Noordstation, waar chauffeurs vaak zeer traag doorrijden.

Hoe lang de poster zal blijven hangen, weet Berends nog niet. "Dat zal vooral afhangen van hoe lang de mensen hem zullen laten hangen, denk ik." De kans bestaat immers dat sommige buurtbewoners niet enthousiast worden van een 'bordeel' in hun straat.

Joost Berends, creatief directeur van Mortierbrigade, geeft meer uitleg.

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar redactie@bruzz.be gestuurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek , Mobiliteit , Justitie , Gezien , aanrijding , mortierbrigade , Waelhem , Waelhemstraat , verkeersonveiligheid

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni