Renovatie van drie bruggen over Brusselse Ring begint

© Google Maps
| De onderbouw van deze drie bruggen op de Brusselse Ring worden 's nachts gerenoveerd.

Op de Ring rond Brussel (R0) gaat de renovatie van de onderbouw van drie bruggen in Wezembeek-Oppem maandagavond van start. De werken worden tussen 20 uur en 6 uur 's nachts uitgevoerd om de hinder voor het verkeer te beperken, en duren tot begin oktober.

Het verkeer kan zowel op de Binnen- als Buitenring altijd passeren over een of twee rijstroken. De pechstrook en traagste rijstrook worden afgesloten. Ter hoogte van de werfzone geldt een snelheidsbeperking van 90 kilometer per uur. Het gaat over de bruggen van de Wijngaardlaan, de Oppemlaan en de Gergelstraat.

Het Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwt voor geluidshinder door het kogel- en zandstralen van de bestaande betonstructuur van de bruggen. Vooral de eerste twee weken kan die ingreep voor overlast zorgen. Indien nodig worden er ook betonherstellingen uitgevoerd. Alle bruggen krijgen een nieuwe waterafstotende beschermlaag.

Bovenbouw derde brug

De werken aan de bovenbouw van de bruggen van de Wijngaardlaan en de Oppemlaan zijn al afgerond. Vanaf maandag 6 augustus neemt de aannemer ook de derde brug onder handen. Dat zal tot eind september duren. Tijdens die renovaties zal de oprit Wezembeek-Oppem in de rijrichting van Namen/Waterloo 's nachts gesloten zijn.

20180730_RenovatieBruggenRO
© Agentschap Wegen en Verkeer
| De onderbouw van deze drie bruggen wordt onder handen genomen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?