Renovatiewerken Georges Henritunnel: alle verkeer door één koker

© Brussel Mobiliteit
| Vanaf 17 mei zijn de renovatiewerken aan de Georges Henritunnel bezig.

Nu de renovatie van de koker richting Montgomery zo goed als klaar is, is de andere koker van de Georges Henritunnel aan de beurt. De werken zijn donderdagnacht begonnen.

De renovatie van de Georges Henritunnel begon 17 mei. Er wordt gewerkt aan een versteviging van de blauwe steen onder de leuning, het herstellen van het beton van het plafond en het plaatsen van akoestische panelen langs de wanden. Daardoor moeten weggebruikers beter beschermd zijn en de tunnel beter beveiligd.

Tijdens de eerste fase van de renovatie werd de koker richting Montgomery aangepakt. Die werken zijn zo goed als afgewerkt. Tijdens die fase werd al het verkeer in de Georges Henritunnel door de koker richting Meiser gestuurd. In beide rijrichtingen bleef dus nog slechts een rijstrook over. In de Montgomerytunnel werd het verkeer richting Meiser ook teruggebracht tot een rijstrook.

Vanaf vrijdag 30 juli wordt aan de koker richting Meiser gewerkt. Daardoor wordt vanaf dan al het verkeer in de Georges Henritunnel door de koker richting Montgomery gestuurd. In beide richtingen is daardoor nog slechts een rijstrook beschikbaar. Het verkeer in de Montgomerytunnel richting Meiser blijft ook op een rijstrook. Volgens Brussel Mobiliteit moeten de werken tegen de winter afgerond zijn.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?