Rij-instructeur betrapt bij politiecontrole

© PhotoNews

Bij een controleactie onder het Herman Debroux-viaduct in Oudergem heeft de lokale politie van de zone Marlow (Ukkel/Oudergem/Watermaal-Bosvoorde) woensdag elf lesvoertuigen van rijscholen gecontroleerd. Daarbij liep één instructeur tegende lamp.

In het ene lesvoertuig dat niet in orde was, bleek een lesgever te zitten die niet de nodige documenten had om te mogen lesgeven. Bovendien bleek de betrokkene in het zwart te werken.

Aan die controle, die plaatsvond in aanwezigheid van Brussels staatssecretaris voor Verkeersveiligheid Bianca Debaets (CD&V), namen ook de arbeidsinspectie en de controleurs van Mobiel Brussel deel.

"We concentreren ons vandaag op de wagens en lesgevers van de rijscholen, omdat we willen dat de mensen die hun rijbewijs proberen te behalen, hun rijlessen krijgen in reglementaire voertuigen en van personen die daarvoor de nodige opleidingen hebben gekregen", zegt Debaets.

In totaal controleerden de politie en inspectiediensten 168 voertuigen. Daarvan bleek één wagen niet verzekerd terwijl één bestuurder zijn auto drie uur aan de kant moest laten staan omdat hij te veel gedronken had. Twintig andere bestuurders kregen een proces-verbaal omdat ze hun gsm gebruikten tijdens het rijden of hun gordel niet droegen. Vijftien vrachtwagens kregen dan weer een waarschuwing omdat ze te zwaar geladen waren of hun lading niet goed was vastgemaakt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?