Rijden Brusselse taxi’s binnenkort op waterstof?

SG
© BRUZZ
27/09/2019

In de nasleep van de Week van de Mobiliteit presenteert de Brusselse taxisector twee futuristische taximodellen: een waterstoftaxi en een elektrische taxi geschikt voor personen met een beperkte mobiliteit.

Eén van de prototypes werd ontwikkeld door Mostefa Beggar vanuit zijn atelier in Molenbeek. “Als particulier taxibedrijf zijn we gevoelig voor milieu en volksgezondheid,” vertelt Beggar aan La Dernière Heure, “dus heb ik een voertuig ontwikkeld dat personen met een beperkte mobiliteit in een speciale taxi kan vervoeren, die bovendien niets uitstoot. In de taxi kan eenvoudig een rolstoel worden geplaatst door de voorstoelen te laten zakken. De klant voelt zich veilig met de op maat aangepaster riemen en een vangrail waarop hij kan staan."

Beggar hoopt dat de taxi’s binnenkort in het straatbeeld verschijnen, “maar daarvoor moet de overheid nog laadstations plaatsen," klinkt het nog.

'Positieve feedback'

Over naar die andere blikvanger dan, een milieuvriendelijk waterstofmodel uit Frankrijk. “Deze taxi tanken we met waterstof op dezelfde manier dat we een normale auto zouden vullen met benzine.” Zegt Mathieu Gardies nog aan La Dernière Heure. “Ook het bereik van de auto, ongeveer 600km met een volle tank, is hetzelfde als een gewoon voertuig. Het model zou in principe in het Brussels gewest gebruikt kunnen worden. Tot nu toe krijgen we alleen maar positieve feedback.

Mobiliteit in Brussel

Moet de auto uit het Brussels stadsbeeld verdwijnen? Wijkt het algemeen belang voor het lokale belang bij wegwerkzaamheden? En heeft de stad nood aan meer openbaar vervoer 's nachts? tvbrussel gaat naar aanleiding van de verkiezingen in op Mobiliteit in Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , Mobiliteit in Brussel , waterstoftaxi , taxi

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni