Ringtrambus in Vlaamse Rand vervoerde al 100.000 reizigers

© UZ Brussel
| Ringtrambus De Lijn (archief).

De ringtrambus, de bus die doorheen de Vlaamse Rand boven Brussel rijdt, heeft al 100.000 reizigers vervoerd sinds zijn start vier maanden geleden. Reizigers en chauffeurs zijn over het algemeen tevreden over het comfort en de stiptheid van de bus.

De ringtrambus volgt een traject tussen het universitair ziekenhuis in Jette, het centrum van Vilvoorde en eindigt zijn route aan Brussels Airport. De bussen hebben een lengte van 24 meter. Omdat de bussen gebruik maken van hybride motoren, zijn ze een pak stiller, en bovendien ook een stuk energiezuiniger.

Op 28 juni werd de eerste rit van de ringtrambus gereden, sindsdien zijn er al 100.000 passagiers vervoerd. Een bevraging bij 142 reizigers begin september heeft bovendien getoond dat 87 procent over het algemeen tevreden is over de bus.

Ook acht van de tien chauffeurs geeft in de bevraging aan tevreden te zijn over het comfort en rijgemak. De chauffeurs geven wel aan dat de geplande vrije busbanen zeker nodig zijn om de doorstroming nog vlotter te laten verlopen. De organisatie Werkvennootschap legt momenteel vrije busbanen aan in Strombeek en in het centrum van Vilvoorde.

In 2023 moet het hele traject van de ringtrambus bestaan uit vrije busbanen. Zo zal de bus geen 60, maar slechts 40 minuten over een enkele rit doen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?