Ringtrambus helpt UZ Brussel met invullen van 94 vacatures

© UZ Brussel
| Sinds woensdag steekt een van de trambussen volledig in een UZ Brussel-kleedje.

Het Universitair Ziekenhuis Brussel zoekt 94 nieuwe medewerkers. Het gaat voornamelijk om knelpuntberoepen, zoals verpleegkundigen met een wat meer technisch profiel. Om de rekruteringsnood in de verf te zetten, plakken de vacatures op een van de Ringtrambussen van De Lijn.

Met de bestickerde Ringtrambus wil het UZ Brussel de aandacht vestigen op zijn vacatures, vooral op verpleegkundigen, beeldvormers en laboranten. Dit najaar breidt het ziekenhuis uit met vier hoogtechnologische hartoperatiezalen en een gloednieuwe hybride operatiezaal in de nieuwbouw van het Medisch Technisch Blok.

Profielen zijn schaars

Die nieuwe zalen moeten ook bemand kunnen worden door de juiste mensen en dus is de reclamecampagne nodig. Zeker nu er ook een tweede golf van het coronavirus zit aan te komen, gebeurt dat best snel. Op dit ogenblik zijn er in totaal 94 vacatures bij het UZ Brussel, waarvan een dertigtal voor verpleegkundigen.

"Het is een eindeloze zoektocht", aldus Ria Vanschoenwinkel, directeur verpleegkunde. "Een aantal profielen is schaars, zoals verpleegkundigen voor het operatiekwartier en verpleegkundigen met specifieke expertise bijvoorbeeld binnen cardiologie en pneumologie."

Snelle verbinding

Ook op de dienst medische beeldvorming blijft de nood aan verpleegkundigen en beeldvormers hoog. Eerder dit jaar lanceerde het UZ Brussel al de campagne “Wat doet Dimitri?”. Topdokter Dimitri Aerden, bekend van het Vier-programma ‘Topdokters’, dook toen op in een komisch filmpje om het belang van verpleegkundigen in de verf te zetten.

De keuze voor een reclamecampagne in samenwerking met De Lijn is ook ingegeven vanuit het mobiliteitsbeleid van het ziekenhuis. De ringtrambus garandeert namelijk een vlotte woon-werkverbinding voor werknemers uit de buurt van Zaventem, Machelen, Vilvoorde en Grimbergen, zeker wanneer de trambus zoals voorzien in eigen bedding aangelegd wordt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?