UZ Hoofdingang van het Universitair Ziekenhuis Jette web

| UZ Hoofdingang van het Universitair Ziekenhuis Jette web

UZ Brussel: 'We blijven investeren in kinderoncologie'

ADD
© BRUZZ
04/06/2020

Het UZ Brussel benadrukt in een persbericht dat het, ook nu het even zelf geen nieuwe kinderkankerpatiëntjes opneemt, blijft investeren in de dienst kinderoncologie. Het gaat daarvoor een samenwerking aan met het Koningin Fabiolaziekenhuis. "Voor kinderen die reeds in behandeling zijn in het UZ Brussel verandert er niets."

Het UZ Brussel gaat twee jaar lang geen jonge kankerpatiëntjes meer opnemen, omdat het geen tweede kinderkankerspecialist vindt. Dat kreeg het personeel van de dienst vorige week donderdag te horen. Het bericht kwam als een donderslag bij heldere hemel bij het personeel. “We begrijpen er niets van," klonk het.

Marc Noppen, CEO van het ziekenhuis, zegt te willen blijven investeren in de verdere ontwikkeling van de kinderoncologie, "zodat de toekomst van deze belangrijke activiteit in het ziekenhuis verzekerd blijft."

"Kinderoncologen zullen in het Koningin Fabiolaziekenhuis de komende jaren worden opgeleid om de medische equipe in het UZ Brussel uit te breiden en te versterken," aldus Noppen in een persbericht. "Tot die opleidingsperiode voltooid is, zullen nieuwe patiëntjes van het UZ Brussel voor opstart van de meer complexe behandelingen die een langere opname vergen voorlopig naar het Koningin Fabiolaziekenhuis worden doorverwezen."

De CEO benadrukt wel dat er voor kinderen die reeds in behandeling zijn in het UZ Brussel helemaal niets verandert. "Minder complexe behandelingen, opvolging, dagbehandelingen, activiteiten en opvang voor kinderen en hun ouders en consultaties voor kinderoncologie blijven plaatsvinden in het UZ Brussel."

Specifieke hooggespecialiseerde behandelingen zoals radiotherapie en neurochirurgie voor hersentumoren bij kinderen, waarin het UZ Brussel een bijzondere expertise heeft, zullen ook verder in het UZ Brussel plaatsvinden, ook voor patiëntjes uit andere ziekenhuizen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Samenleving, UZ Brussel, kinderziekenhuis koningin fabiola, oncologie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni