Robuuste bloembak houdt verkeer uit Lakensestraat

HD
© BRUZZ
17/10/2019

De Lakensestraat aan de kant van metrostation IJzer is eindelijk effectief afgesloten. Het mobiliteitsplan voorzag al enkele jaren de afsluiting van de inrit, maar het bleef telkens bij dranghekkens omdat de brandweer nog langs moest kunnen.

Bewoners van de Alhambrawijk stonden dinsdag verrast op: “Ineens is de Lakensestraat duurzaam afgesloten, zonder dat wij er hebben naar moeten vragen”, staat er te lezen op Facebook.

Een grote, nagenoeg onmogelijk te verplaatsen bloembak heeft de plaats ingenomen van de vroegere dranghekkens. Het buurtcomité vermoedt dat de semi-permanente afsluiting te maken heeft met de verlenging van bus 46: “Met de komst van bus 46 - en de duidelijk gemarkeerde busbaan - is er wellicht een werkbaar alternatief gekomen voor de hulpdiensten die de stad willen inrijden.” De brandweer heeft dus een alternatieve route gekregen.

De Lakensestraat werd indertijd afgesloten omwille van het mobiliteitsplan gelinkt aan de voetgangerszone. De afsluiting had ook veel te maken met prostitutie in de wijk. Potentiële klanten van de sekswerkers in de wijk konden niet langer rondjes rond het plein rijden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Mobiliteit, Lakensestraat, IJzerplein, metrostation IJzer

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie