Bus 46 zal opnieuw door het centrum rijden

© PhotoNews

MIVB-Buslijn 46 wordt vanaf augustus doorgetrokken van de Anderlechtsepoort tot de Antwerpsepoort, net voorbij het Noordstation. Vanwege aanpassingen aan het circulatieplan is Anneessens nu tijdelijk het eindstation van de lijn die vertrekt in het Anderlechtse Moortebeek. Op termijn moet de eindhalte aan Thurn & Taxis komen te liggen.

Vanaf 31 augustus gaat het nieuwe traject in, meldt Stad Brussel. Vanaf de Anderlechtsepoort rijdt de MIVB-bus dan langs de haltes Washuis, Beurs en De Brouckère richting Antwerpsepoort. Daarna gaat het via de nieuwe halte Nicolay tot eindpunt Glibert. Een tijdelijk eindpunt, want in het persbericht van Stad Brussel meldt schepen van Mobiliteit Bart Dhondt (Groen) dat het de bedoeling is dat de terminus eind dit jaar bij Thurn & Taxis zal zijn.

Speciale busstroken

Burgemeester Philippe Close noemt de terugkeer van bus 46 in het centrum essentieel voor de centrumwijken: "Gezinnen in de wijk maken elke dag gebruik van de lijn. De lijn loopt langs een zeer belangrijke as voor het centrum van de stad. De bus zal langs haltes rijden tussen de Anderlechtsepoort en de Antwerpsepoort, en stoppen langs grote schoolomgevingen in de Vijfhoek (Lepage, Anneessens Funck, Erasmushogeschool..). Door de buslijn kunnen de bewoners van het zuidelijke deel van de Vijfhoek nu ook rechtstreeks naar de markten in de Abattoir van Anderlecht."

Op sommige plaatsen krijgt de bus extra plaats, zodat files vermeden kunnen worden. "Op bepaalde plaatsen krijgt de bus een aparte strook, die ook voor fietsers is gereserveerd", zegt Dhondt. "Daardoor kunnen ze vlot het stadscentrum doorkruisen, zonder de drukbevolkte voetgangerszone te moeten nemen. Met de terugkeer van de 46 zetten we dus de eerste stap naar een fietsas van zuid naar noord."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?