| De bestuurder duwde het gaspedaal in en reed aan hoge snelheid richting Elsene, waarbij hij enkele andere weggebruikers in gevaar zou hebben gebracht.

Roekeloze chauffeur uit het verkeer gehaald in Elsene

© Chris Verhaeghe
19/10/2023

De Brusselse politie heeft dinsdagavond een gevaarlijke bestuurder uit het verkeer gehaald die lang niet aan zijn proefstuk toe is. Hij bracht verschillende weggebruikers in gevaar tijdens een achtervolging, maar kon uiteindelijk worden opgepakt. De jongeman werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter die hem in verdenking stelde en vrijliet onder voorwaarden.

De bestuurder werd dinsdagavond opgemerkt aan boord van zijn wagen toen hij aan het rode licht stond. "Aangezien de man eerder op de avond al door de straten racete en aan de politie wist te ontsnappen, wilde de patrouille hem aan de kant zetten voor een controle”, meldt een woordvoerder van de Brusselse politie.

De bestuurder duwde echter het gaspedaal in en reed aan hoge snelheid richting Elsene, waarbij hij enkele andere weggebruikers in gevaar zou hebben gebracht. "Opnieuw werd de wagen uit het oog verloren, maar niet veel later zag een patrouille hoe de bestuurder een ondergrondse parkeergarage inreed”, aldus de politie. "Daar kon het geparkeerde voertuig teruggevonden worden, alsook de bestuurder die zich iets verderop bevond."

De jongeman werd opgepakt en meegenomen voor verhoor. Volgens de politie is hij lang geen onbekende. “Hij staat gekend voor dertig feiten, waaronder negen die gelinkt zijn aan onaangepast rijgedrag. Tijdens de controle bleek dat hij aan het rijden was terwijl zijn rijbewijs eigenlijk ingetrokken was. Toch legde hij de inspecteurs een rijbewijs voor. Uit onderzoek zal moeten blijken of dit een vervalst rijbewijs was”, klinkt het nog.

De verdachte werd na verhoor ter beschikking gesteld van het parket van Brussel, dat een onderzoeksrechter vorderde. Die stelde de jongeman in verdenking van het opzettelijk belemmeren van het verkeer en besloot de verdachte vrij te laten onder voorwaarden. Hij kreeg onder meer een verbod opgelegd om met een motorvoertuig te rijden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Mobiliteit , snelheidsduivel , Elsene , overdreven snelheid

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni