Rogiertunnel opnieuw even dicht door ventilatieproblemen

© PhotoNews
| De Rogiertunnel.

De Rogiertunnel in Brussel is donderdag sinds 7.50 uur in beide richtingen afgesloten wegens een technisch incident, meldt Brussel Mobiliteit op Twitter. Er is opnieuw een probleem met de ventilatie, licht woordvoerster Inge Paemen toe.

Woensdag bleef de drukke centrumtunnel langere tijd dicht na een brand van een elektrische kabel, die voor rookontwikkeling zorgde. Sinds begin januari moest de Rogiertunnel nu al acht keer tijdelijk gesloten worden wegens problemen met de ventilatie.

"Er zijn momenteel werken bezig aan de elektriciteitsleidingen (hoog- en laagspanning). De problemen stellen zich vaak op het einde van de nacht, bij het aanschakelen van de ventilatie. Daarom worden omstreeks 4 uur tests uitgevoerd. Dat gebeurde ook vanmorgen. Toch gebeurde nadien opnieuw een technisch incident," aldus Paemen.

Napluizen van het mailverkeer leert verder dat Rogiertunnel ook één keer sloot wegens een klimaatbetoging en één keer voor een brand in een technisch lokaal.

De Brusselse Rogiertunnel is sinds 9.30 uur in beide richtingen weer open voor het verkeer. Het probleem met de ventilatie in de tunnel is afgehandeld.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?