Opnieuw ventilatieproblemen voor Rogiertunnel

Updated: 08-02-2019 - 09:39

De Rogiertunnel was tussen 6 en 7u30 vrijdagochtend gesloten in beide richtingen, opnieuw omwille van ventilatieproblemen. Het is al de derde keer deze week dat de tunnel dicht moest. Brussel Mobiliteit zoekt naar oplossingen.

Het is al de derde keer deze week dat een slecht werkende ventilatie voor de sluiting van de Rogiertunnel zorgt. Dat had opnieuw gevolgen voor de ochtendspits. Er stonden files vanaf Koekelberg.

Een goede tunnelventilatie is belangrijk voor een eventuele evacuatie van rook in geval van brand. "Denk maar aan het brandend voertuig van vorige week in de Leopold II-tunnel", aldus Inge Paemen van Brussel Mobiliteit.

Een technische ploeg kwam ter plaatse en omstreeks 7u30 kon het autoverkeer opnieuw door de tunnel. De ventilatieproblemen worden vrijdagvoormiddag intern bekeken door Brussel Mobiliteit. "Er zijn al reparaties uitgevoerd en er zullen er nog volgen."

De Rogiertunnel was een van de vier wegtunnels die in 1957 in Brussel werden geopend voor het verkeer (naast de Stefaniatunnel, de Louizatunnel en de Kruidtuintunnel) met het oog op Expo 58. De Rogiertunnel wordt in 2022-2023 volledig gerenoveerd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?