Rogiertunnel opnieuw open

rogiertunnel.jpg
De tunnel was gedurende anderhalf uur afgesloten in beide richtingen.
De tunnel was gedurende anderhalf uur afgesloten in beide richtingen.
Updated: 05-02-2019 - 09:32

Door een probleem met de ventilatie was de Rogiertunnel dinsdagochtend in beide richtingen afgesloten tussen 8u en 9u30. Dat zorgt voor een moeilijke ochtendspits, voornamelijk op de kleine Brusselse ring. Intussen is de tunnel opnieuw open, maar er zijn nog steeds vertragingen.

Aan de basis lag een probleem met de ventilatie, zegt Inge Paemen van Brussel Mobiliteit. De tunnel bleef gesloten, zolang de uitlaatgassen niet weg konden. Dat probleem was omstreeks 9u30 opgelost.

"De tunnel werd gesloten uit veiligheidsoverwegingen", zegt Paemen. "In geval van een brand of rookontwikkeling zou een evacuatie niet mogelijk zijn." Ondertussen werd een team van technici ter plaatste gestuurd.

Er staan wel nog lange files vanuit Koekelberg (Leopold II-tunnel), vanuit Laken en op de kleine ring. Op sommige trajecten sta je ruim een uur aan te schuiven, dus je kan het centrum beter nog even met de auto vermijden.

Tunnels

Verschillende autotunnels zijn dringend aan renovatie toe. Het beveiligen van alle tunnels zou meer dan 500 miljoen euro kosten. Vraag is hoe het Brussels Gewest dat kan betalen en hoe de mobiliteit moet georganiseerd worden tijdens de sluiting. Experts pleiten voor een definitieve sluiting op lange termijn om de autodruk te verminderen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?