Rogiertunnel tijdelijk gesloten wegens brokstukken

De Rogiertunnel was zondagnamiddag tijdelijk gesloten nadat er gevallen stukken beton waren aangetroffen.

De politie heeft afgelopen zondag een melding gemaakt van gevallen stukken beton in de Rogiertunnel. De tunnel werd gesloten, maar werd na een paar uur opengesteld toen bleek dat er geen gevaar was voor de weggebruiker. De tweede fase van de renovatiewerkzaamheden gaat in het zomer of het najaar van start.

De Rogiertunnel werd afgesloten tussen 15 en 18 uur na een melding van de politie. Brussel Mobiliteit stuurde een team ter plaatse om de veiligheid te controleren. Er werd geen structureel probleem aangetroffen. “Er zijn inderdaad kleine stukjes beton losgekomen, maar er was niets aan de hand met het plafond. Het kan ook zijn dat die stukken zijn losgekomen doordat er bijvoorbeeld een vrachtwagen tegenaan is gereden,” zegt woordvoerder Camille Thiry.

De Rogiertunnel zal, net als de andere tunnels in Brussel, nog verder worden gerenoveerd. Afgelopen zomer vonden bovengrondse werken plaats om de tunnel waterdicht te maken. Nu volgen nog een tussenwand tussen de rijstroken om de brandveiligheid te garanderen en volgen er werken aan de ventilatie en verlichting. Ook het plafond en de gevelbeplating worden aangepakt, meldt Brussel Mobiliteit.

De werken kunnen deze zomer of in het najaar starten, afhankelijk van de werkzaamheden aan de Leopold II-tunnel om de weggebruiker zo min mogelijk te hinderen. Het is nog niet duidelijk of de werken overdag of alleen 's nachts zullen plaatsvinden. De aankomende weken zou daar meer duidelijkheid over moeten komen, zegt Thiry nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?