| Schaarbeek telt ook gemeentelijke fietsroutes

Schaarbeek stelt zeven gemeentelijke fietsroutes in

CGG
© BRUZZ
11/03/2019

De gemeente Schaarbeek richt zeven gemeentelijke fietsroutes in. Momenteel zijn er al twee aangeduid, in juni volgt een derde tussen Schaarbeek Station en de MIVB-halte Bichon. Over het traject van de vierde fietsroute wordt dinsdag beslist door het Schaarbeekse college, de rest volgt later.

Dat schrijft de krant La Capitale. Voor de nieuwe gemeentelijke fietsroutes worden eigen, Schaarbeekse panelen geïnstalleerd.

In de gemeente zullen in totaal zeven nieuwe fietsroutes worden aangeduid, bevestigt het kabinet van Schaarbeeks schepen van Mobiliteit Adelheid Byttebier (Groen) aan onze redactie.

Schaarbeek Station - Bichon

Naast de twee bestaande trajecten, van het Josaphatpark tot Evere en tussen de parken Koningin-Groen en Walckiers, komt er in juni een derde route van het station van Schaarbeek tot de MIVB-halte Bichon aan de Charles Gilisquetlaan.

Over het traject van de vierde route wordt dinsdag beslist in een vergadering van het Schaarbeekse college.

De routes vormen een aanvulling op de acht gewestelijke fietsroutes (GFR) die Schaarbeek doorkruisen. Het idee is telkens om fietsers een veiliger, autoluw alternatief voor hun reis aan te bieden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek, Mobiliteit, gemeentelijke fietsroutes, gewestelijke fietsroutes, Adelheid Byttebier

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni