Schaarbeek verdubbelt aantal fietsboxen

Een fietsbox

De gemeente Schaarbeek plande al een aankoop en installatie van 20 nieuwe fietsboxen. Dankzij projectsteun van de Koning Boudewijnstichting komen daar nog eens 50 extra boxen bij. “De vraag blijft nog altijd groter dan het aanbod.”

Op dit moment staan er in Schaarbeek al 70 fietsboxen, waar bewoners hun fiets veilig kunnen stallen. Die boxen worden beheerd door de vzw CyCLO. De gemeente besliste eerder al om jaarlijks 20 nieuwe boxen te plaatsen.

Dankzij bijna 230.000 euro aan projectsteun van het Fonds Bikes in Brussels, dat beheerd wordt door de Koning Boudewijnstichting, kan de gemeente daar nog 50 stallingen bovenop doen. Die extra fietsboxen zullen in de loop van 2020 en 2021 geplaatst worden.

“We hadden al eigen budget vrijgemaakt voor fietsinfrastructuur en -uitrusting, dus dat blijft ongewijzigd”, zegt schepen van Mobiliteit Adelheid Byttebier (Groen) aan BRUZZ. “We gaan niet op onze eigen plannen beknibbelen omdat we extra middelen krijgen van de Koning Boudewijnstichting.”

De fietsenstallingen blijven in het beheer van CyClo en voorzien elk in vijf plaatsen. “Momenteel blijven het de modellen die we al hebben, die wat lijken op een brooddoos in het straatbeeld”, zegt Byttebier. “Ik kan alleen maar hopen dat er in de toekomst meer modellen komen die ook een gevarieerd aanbod aan fietsen kunnen stallen. De vraag blijft groter dan het aanbod.” Over de plaats van de nieuwe fietsboxen wordt nog overlegd, maar de omgeving van het Weldoenersplein zou alvast op de lijst staan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?