Mobiliteitsactie voor veiligere Vandeveldestraat in Schaarbeek

RV
© BRUZZ
20/03/2024

De Richard Vandeveldestraat in Schaarbeek is woensdagnamiddag afgesloten voor verkeer tijdens een mobiliteitsactie. Daarmee wil de gemeente tonen welke verschillende ingrepen mogelijk zijn om de straat veiliger te maken, onder meer voor de omliggende scholen.

De straat werd gehuld in roze bolletjes en sterren om aandacht te vragen voor de verkeerssituatie. Drie aanpalende scholen (Basisschool Champagnat, Heilige Familie en George Primo) willen er graag meer plaats voor zwakke weggebruikers.

En daar heeft de gemeente oor naar. Maar niet zonder eerst de buurt te consulteren. De bewoners krijgen vandaag al een voorsmaakje van verschillende verkeersscenario's, die werden nagebouwd in de straat om te tonen wat er allemaal mogelijk is in de publieke ruimte. Zo kan er éénrichtingsverkeer komen voor wagens, meer plaats voor de fietsers of zelfs een hele voetgangerszone.

Het kadert in een participatief project rond de heraanleg van de straat en meer verkeersveiligheid. “De actie maakt deel uit van een heel proces,” zegt Adelheid Byttebier (Groen), schepen van Mobiliteit in Schaarbeek. “Zo werd er vorige week al een algemene introductie gegeven. Na vandaag komen er specifieke vergaderingen met geïnteresseerden over de verschillende verkeersscenario’s.”

Da actie wordt in de avond feestelijk afgesloten met een Iftar-maaltijd.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni