Schaarbeek zet broodzakken en bierviltjes in voor zone 30

© Kabinet Byttebier

Een jaar na de veralgemening van de zone 30, lanceert de Schaarbeek een nieuwe sensibiliseringscampagne met broodzakken en bierviltjes. "Praat erover", is de boodschap. Naast sensibilisering zet de gemeente ook in op handhaving en de aanpassing van de weginfrastructuur.

De gemeente Schaarbeek wil met broodzakken en drankviltjes zijn inwoners aan de algemene snelheidslimiet van 30 kilometer per uur herinneren. Want overdreven snelheid is een weerkerend probleem in de gemeente.

“Verkeersveiligheid moet de talk of the town worden voor alle Schaarbekenaren”, zegt schepen Byttebier aan BRUZZ. Ook de schepen van de Handelaars Lorraine de Fierlant (Lijst van de Burgemeester) laat weten zeer enthousiast te zijn over deze sensibiliseringscampagne. “Lokale handelaars - in dit geval bakkerijen en cafés - zijn partners die bijdragen bij tot lokale verbondenheid. Daar wordt gepraat en ze hebben een breed bereik”, benadrukt zij.

Burgerbeweging 1030/0 uit Schaarbeek: Pieter Fannes

Pieter Fannes van het burgercollectief 1030/0 is tevreden met het initiatief. "Sensibilisering is een van de pijlers van het verkeersveiligheidsbeleid, maar vooral politiecontroles blijven onontbeerlijk."

Maar daar zet de gemeente ook op in, laat ze weten. “We volgen maandelijks met de politie de klachten over overdreven snelheid op en grijpen in. Er gebeuren specifieke controles met zowel vaste als mobiele camera’s. En er staan ook werken op de planning zoals het verhogen van kruispunten en het veilig inrichten van de schoolomgeving,” aldus Byttebier.

Bij elke school komt een bord met een herinnering aan de zone 30. Op de straat zelf worden thermoplastische 'patches' aangebracht (dikke wegmarkeringen, red.). Bijna alle 130 extra ‘patches’ werden al afgelopen maand geplaatst.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?