Sint-Gillis breidt zone 30 uit

© Photonews
| De maatregelen wordt over enkele weken van kracht (archiefbeeld).

De gemeenteraad van Sint-Gillis heeft unaniem de uitbreiding van de zone 30 goedgekeurd. De maatregel wordt over enkele weken officieel ingevoerd, laat schepen van Mobiliteit Carlo Luyckx (PS) weten.

Het gaat om Berckmansstraat, Veydstraat, Blanchestraat, Goedheidsstraat, Livornostraat, Faiderstraat, Tasson-Snelstraat, Simonisstraat, Amazonestraat, Waterleidingsstraat, Amerikastraat, Afrikastraat en de Hoge-Bruggelaan. Als gevolg geldt er op alle gemeentewegen van Sint-Gillis een snelheidsbeperking van 30km/u.

De gemeente was al langer van plan om de zone 30 te veralgemenen, maar dat proces heeft enkele jaren in beslag genomen. "Eerst hebben we enkele infrastructurele ingrepen, zoals het plaatsen van verkeerskussen, uitgevoerd. Zo moeten we niet op elke straathoek een politieagent zetten," klinkt het.

De maatregel wordt over enkele weken officieel ingevoerd. "Eerst moeten we nog de verkeersborden zetten," aldus Luyckx nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?