Sint-Lambrechts-Woluwe niet blij met plan om honderden bomen te kappen

© Google maps
| De E40

De gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe is niet opgezet met het plan van het gewest om 243 bomen naast de E40 te kappen. Burgemeester Olivier Maingain (Defi) vraagt uitleg aan Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen). Dat meldt de RTBF.

Het gaat om 243 bomen die tussen de tuinen van woningen aan de Centauruslaan in Sint-Lambrechts-Woluwe en de E40 staan. Volgens het kabinet van minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt zijn de bomen instabiel vanwege onder meer stamrot en zijn ze een gevaar voor de veiligheid in de publieke ruimte.

De gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe is niet opgezet met het plan en burgemeester Maingain vraagt samen met schepen van Leefmilieu Gregory Matgen en schepen van Stedenbouw Delphine De Valkeneer om opheldering aan Van den Brandt. "De bomen vormen een groene buffer tussen de E40 en de achterliggende wijken," aldus de gemeente.

Het kabinet-Van den Brandt benadrukt tegenover de RTBF dat het niet gaat om grote of beschermde bomen. "Wij besluiten ook niet om bomen voor de lol te kappen." Maar een onderzoek door een extern bureau heeft uitgewezen dat er sprake is van verschillende ziektes onder de bomen, waardoor ze een gevaar voor de veiligheid in de publieke ruimte vormen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?