Sinterklaas bedankt Brusselse metroreizigers

© RN/BRUZZ

Na een lange nacht zit het werk er nog niet op voor Sinterklaas. Donderdag trekt hij door de Brusselse metro om er de reizigers van de Brusselse openbaarvervoersmaatschappij MIVB met lekkers te bedanken voor hun mobiliteitskeuze.

Het is intussen een traditie geworden dat de goede Sint op 6 december het net van de MIVB op gaat om er de reizigers te ontmoeten en hen te bedanken voor hun keuze voor het openbaar vervoer.

De flinke kinderen kregen natuurlijk snoep en de andere brave mensen werden beloond met een sleutelhanger. Samen met de pendelaars wil de heilige man zo strijden voor een mobielere en leefbare stad.

De tocht van Sinterklaas startte om 8.15 uur in metrostation Weststation. Van daaruit trok hij samen met zijn roetpieten langs de stations Schuman, Kunst-Wet, Zuidstation, Louiza, Beekkant, Park, Centraal Station en De Bouckère.

Daar stapte de sint even op de tram en reisde hij naar het station Rogier. Omstreeks 16 uur zal hij terug naar het Weststation trekken om er zijn doortocht in het openbaar vervoer te beëindigen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?