Slechts 3 procent van gestolen fietsen wordt teruggevonden

© Cyclo
| Binnenlandse Zaken en Brussel Mobiliteit proberen fietseigenaars te sensibiliseren om hun fietsen te laten graveren met hun rijksregisternummer.

Amper drie procent van de fietsen die als gestolen werden gemeld in Brussel werden in de periode tussen begin 2016 en midden 2017 teruggevonden. Bijna de helft (48%) van de 183 gevonden fietsen stonden in Brussel Stad, Elsene en Sint-Lambrechts-Woluwe.

Dat verklaarde minister-president Rudi Vervoort (PS) dinsdagvoormiddag in de commissie Binnenlandse Zaken van het Brussels Parlement in antwoord op een vraag van Jef Van Damme (SP.A).

Vervoort kondigde aan dat de Brusselse politiezones deelnemen aan het preventieplan tegen fietsdiefstallen. Dat doen ze via het beheer van de klachten ingediend op de website police-on-web.be en via het voeden van de databank 'gestolen fietsen'.

Binnenlandse Zaken en Brussel Mobiliteit proberen fietseigenaars ook te sensibiliseren om hun fietsen te laten graveren met hun rijksregisternummer.

De minister-president betreurde dat enkel de politiezone Ukkel/Watermaal-Bosvoorde/Oudergem fietsdiefstallen als een prioritair aandachtspunt beschouwt. De andere zones beschikken niet over een specifiek actieplan voor dit fenomeen.

In twee politiezones lopen wel tests met lokfietsen. Door technische problemen met de plaatsbepaling van de lokfietsen kan het project nog niet over heel het gewest uitgerold worden, zei Vervoort nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?