Snelheidscontroles Laken: bijna helft rijdt te snel

© PhotoNews
| Snelheidscontrole op de Franklin Rooseveltlaan (archiefbeeld).

Bij snelheidscontroles in Laken afgelopen weekend liep bijna de helft van de autobestuurders tegen de lamp. Aan de Van Praettunnel richting A12 overschreed 43 procent de maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. Ook aan de Koninginnelaan richting centrum reed 38 procent te snel.

In de nacht van zaterdag op zondag posteerden agenten zich met snelheidscamera's boven de Van Praetlaan en de Koninginnelaan in Laken. De flitsactie van de zone Brussel-Hoofdstad/Elsene leverde heel wat pv's op.

Op de Koninginnelaan richting het kanaal reden 445 op 1.172 automobilisten (38 procent) te snel. De maximumsnelheid bedraagt er 50 km/u bedraagt, maar de hoogst gemeten snelheid was 88 km/u. Twee rijbewijzen werden ingetrekken. Negentien autobestuurders werden onderworpen aan een alcoholtest, maar geen van hen reed onder invloed.

Tot 91 km/u

Richting de A12 aan de Van Praettunnel liepen 526 op 1.222 gecontroleerde autobestuurders tegen de lamp. Eén persoon werd er geflitst aan 91 km/u. In totaal werden vijf rijbewijzen ingetrokken wegens overdreven snelheid. Op 37 alcoholcontroles blies een persoon positief.

In de nacht van vrijdag op zaterdag hield de politie ook een alcohol- en drugscontrole aan het Flageyplein, het Kasteleinsplein en op de Floralaan in Elsene. 19 op 342 bestuurders testten positief. Eén rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?