Winterpret kerstmarkt vismarkt bungalows reuzenrad

| Winterpret 2018: de Vismarkt, ondergedompeld in kerstsfeer.

Stad Brussel past circulatieplan aan tijdens Winterpret

HD
© Belga
05/12/2019
Updated: 05/12/2019 12.12u

De Stad Brussel past haar circulatieplan in het stadscentrum aan om de mobiliteit rond de Winterpret te verbeteren, kondigt burgemeester Philippe Close (PS) donderdag aan. Sinds de start van het veelbezochte winterfestival zijn de files in het centrum immers ernstig toegenomen.

Geconfronteerd met deze verkeersproblemen kondigt de Stad Brussel aan dat mobiele politieteams op verschillende assen worden uitgezonden om het verkeer te stroomlijnen. Onder andere in de Wolvengracht zal er een busstrook tijdelijk worden aangelegd zodat "de bussen kunnen passeren". Die strook zal overigens deze zomer permanent worden aangelegd.

Ook is er een zebrapad gepland in de Bisschopstraat "om de stroom voetgangers te kanaliseren, in samenwerking met Interparking". Aan die parking is het aanschuiven geblazen.

De Stad Brussel blijft bezoekers van de kerstmarkt aanmoedigen om met de metro te reizen, aangezien de metrostations De Brouckère en Sint-Katelijne zich binnen de feestzone bevinden.

Vooral een probleem voor de bus

Vooral de circulatie van de bussen van de MIVB hebben te lijden onder de drukte in de feestzone. “De 71, 66 en de 29 hebben meeste problemen gehad. Maar ook de 86 kon wel eens vertragingen oplopen,” aldus An Van Hamme van de MIVB.

“Er zijn eigenlijk twee problemen: tijdens de week loopt het vast tussen 16.30 uur tot 19 uur. Vooral door de auto’s die hun weg proberen te banen door de zone. In het weekend loopt het van 15 uur al vast tot laat ’s avond, omwille van al de voetgangers in de omgeving.”

De beslissing van de stad is zeer naar de zin van de MIVB: “Het kan niet de bedoeling zijn dat we bussen moeten stoppen aan het Centraal Station,” zegt Van Hamme. Bij de MIVB zijn ze niet zeker wat de oorzaak is van de toegenomen problemen: “Sowieso zijn er nu veel werken in de omgeving van de voetgangerszone, maar of er ook meer volk afzakt naar het centrum dan voorbije jaren kunnen wij niet zeggen”.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Mobiliteit, Philippe Close, Winterpret, MIVB, circulatieplan

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni