© Facebook ASBL Quartier Saint-Jacques

Gezien: nieuwe dropzones voor steps tijdens Winterpret

EDB
© BRUZZ
01/12/2019

In Brussel-Stad verschenen ter gelegenheid van Winterpret een aantal plekken die voorbehouden worden als parkeerplaats voor deelsteps. De drop-off zones moeten een antwoord bieden op de overlast die deelsteps met zich meebrengen.

"Om ervoor te zorgen dat ook op het vlak van mobiliteit alles goed verloopt tijdens Winterpret, zorgen we voor dropzones," tweette Brussels schepen van Mobiliteit Bart Dhondt (Groen). "Er komen zes zones."

Onder andere in de Lombardstraat en op het Muntplein werden alvast dropzones geïnstalleerd. Of de parkeerzones ook weer zullen verdwijnen nadat Winterpret afgelopen is, is voorlopig niet geweten.

Stad-Brussel is niet de enige met plannen voor dropzones voor steps. Nadat het parkeren van deelsteps op een aantal drukke plaatsen eerder al werd verboden, kondigde het gewest recent aan ook drop-off zones te creëren waar deelstepgebruikers hun vervoersmiddel kunnen achterlaten.

In dat kader zou Brussel Mobiliteit enkele drop-off zones ‘als pilootproject’ installeren in de buurt van het Noordstation, het Zuidstation, de Louizalaan en het Stefaniaplein. "We wachten daarvoor momenteel nog op groen licht van de NMBS," vertelt Inge Paemen van Brussel Mobiliteit aan BRUZZ. "Als alles goed gaat, kunnen we die parkeerzones vanaf volgende week beginnen installeren."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Mobiliteit, dropzones, drop-off zone, deelsteps, Inge Paemen, Brussel Mobiliteit

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie