Stad Brussel plaatst binnenkort twintig nieuwe snelheidsmeters

Tijdens de gemeenteraad van maandag is besloten om twintig nieuwe en verplaatsbare preventieve snelheidsradars op het grondgebied van Stad Brussel te plaatsen. De vraag kwam van schepen van Mobiliteit Bart Dhondt (Groen): “We gaan sensibiliseren en informatie verzamelen om daarna de infrastructuur te kunnen aanpassen”.

Het voorstel van Dhondt kadert in het regeerakkoord van de stad: “Gezonde lucht en veilige straten zijn ons credo. Daarom heb ik voor de zomer samen met de burgemeester het ‘SAVE Charter’ (red, initiatief van VZW Ouders Van Verongelukte Kinderen) ondertekend. Deze aankoop is deel van dat proces.”

Snelheidsrapporten

De stad is nu op zoek naar een leverancier voor de preventieve snelheidsmeters. Dat zijn geen flitsradars voor boetes, maar ze laten een waarschuwing zien aan de chauffeurs. “Het doel van de aankoop is tweeledig. In eerste instantie werken dit soort meters preventief en sensibiliserend. In tweede instantie verzamelen ze informatie over waar en hoe er te snel wordt gereden.”

Aan de hand van die informatie kan de stad beslissen om eventueel andere maatregelen te nemen. Zoals verkeersdrempels of de plaatsing van repressieve snelheidsmeters die wel boetes kunnen vaststellen. “We laten de meters ook roteren. Zo kunnen we eindelijk inspelen op al die vragen die we krijgen van bezorgde burgers over de snelheden in hun straat.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?