Stad Brussel plaatst verkeersfilter aan Vlaamsesteenweg

© Twitter
| De Vlaamsesteenweg, Sleutelstraat en Oppemstraat worden autoluwe straten.
Updated: 23-08-2021 - 13:10

De Stad Brussel wil van de Vlaamsesteenweg, de Sleutelstraat en de Oppemstraat autoluwe schoolstraten maken. Leerlingen, ouders en personeel worden er aangemoedigd om te voet of met de fiets naar school te gaan. Vandaag wordt een verkeersfilter in de Vlaamsesteenweg aan de kant van de Kleine Ring geplaatst, in de vorm van twee grote bloembakken.

Vandaag plaatst de Stad Brussel een verkeersfilter in de Vlaamsesteenweg aan de kant van de Kleine Ring, in de vorm van twee grote bloembakken. Door die filter kunnen alleen voetgangers of fietsers de straat inrijden komende van de Kleine Ring. Dit is een test om te bekijken of het stuk Vlaamsesteenweg tussen de Sleutelstraat en de Nieuwpoortlaan doodlopend kan worden, zodat het kruispunt met de Kleine Ring veiliger wordt.

"Dat is gezond voor de leerlingen, goed voor de luchtkwaliteit en maakt het ’s morgens en ’s avonds een pak rustiger en veiliger aan de schoolpoort", klinkt het in een persbericht.

De test moet uitmaken of de doodlopende straat geen problemen creëert tussen auto’s die in- en uit rijden, voor leveringen bijvoorbeeld. Wie tijdens de test met de auto in de Vlaamsesteenweg moet zijn, kan via de Dansaertstraat en de Léon Lepagestraat rijden.

De test loopt tot en met 20 september en maakt deel uit van de uitvoering van het globale plan voor de schoolstraat op langere termijn. "De volledige zone blijft weliswaar toegankelijk (ook om te parkeren) voor buurtbewoners, handelaars, leveringen, stadsdiensten enzovoort", klinkt het nog. Vooraleer de Stad Brussel overgaat tot de definitieve wijziging van de verkeerssituatie na de test, zal er nog een wijkvergadering plaatsvinden waarin het definitieve plan meer in detail zal worden toegelicht en zal worden uitgelegd wat de impact is van een “autoluwe zone”.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?