Staking Brussels Airlines: 'Oplossing zoeken voor 63.000 passagiers'

© Brussels Airlines
| Op 14 mei waren 278 en op 16 mei 279 vluchten van en naar Brussel gepland, met respectievelijk 34.000 en 29.000 geboekte passagiers.

Brussels Airlines moet als gevolg van de pilotenstaking op zoek naar een oplossing voor 63.000 passagiers die maandag en woensdag op een van de 557 geplande vluchten zouden zitten. Dat zegt de luchtvaartmaatschappij woensdagavond. CEO Christina Foerster "betreurt ten zeerste de afwijzing van het nieuwe aanbod."

Om de onderhandelingen een nieuwe kans te geven, heeft de directie van Brussels Airlines woensdag een nieuw voorstel gedaan aan haar piloten. Dat was in tegenstelling tot het eerste voorstel meer gefocust op het verlagen van de werkdruk, dan op een loonsverhoging.

Concreet wil Brussels Airlines de al bestaande werkgroep die zich bezighoudt met werklast, versterken. Die moet dan met concrete voorstellen komen, terwijl in afwachting van een overeenkomst "tussentijdse compenserende maatregelen" worden ingevoerd.

De vakbonden vonden de vergadering met de directie woensdag echter teleurstellend. Hoewel er maandag een verzoeningsprocedure gepland is, riepen ze de piloten op om komende maandag en woensdag het werk neer te leggen.

Kosteloos omboeken of annuleren

De stakingen op maandag en woensdag zullen een impact hebben op 63.000 reizigers, zegt de luchtvaartmaatschappij. Op 14 mei waren 278 en op 16 mei 279 vluchten van en naar Brussel gepland, met respectievelijk 34.000 en 29.000 geboekte passagiers. De betrokken reizigers kunnen hun vlucht kosteloos omboeken of annuleren.

"Passagiers die gestrand zijn op hun bestemming, zullen maximale zorg worden aangeboden zoals hotelaccommodatie of alternatieve reismogelijkheden", luidt het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?