| De Brusselse Ring (archiefbeeld).

Startschot voor fileseizoen gegeven met 27 kilometer op Brusselse ring

© Belga - BRUZZ
21/09/2023

Het regenweer donderdag en het vele verkeer leidt al de hele dag tot zware hinder op de weg. Op de noordelijke helft van de Brusselse buitenring staat het verkeer over 27 kilometer, van Wezenbeek-Oppem tot Anderlecht, zo goed als stil. De reistijd is er donderdagavond twee uur langer. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum.

Met 280 kilometer file werden er in de ochtendspits al records opgetekend, maar die files verdwenen in de loop van de middag niet meer. De hele dag werden er uitzonderlijke filewaardes opgetekend bij het Verkeerscentrum. Bovendien werden er vanaf 10 uur hier en daar ongevallen gemeld, wat tot nog meer hinder leidde.

Dat geldt vooral voor de Brusselse buitenring. In Wemmel, het meest verzadigde stuk snelweg van Vlaanderen, moest het verkeer van 16 tot 16.45 uur over slechts een van de drie rijstroken. Oorzaak was een ongeval tussen een auto en een vrachtwagen. In Anderlecht, ter hoogte van de afrit Pede, zijn omstreeks 17 uur nog altijd twee rijstroken afgesloten. Daar kwam het tot een ongeval met vijf wagens, met enkel materiële schade.

De avondspits kent doorgaans pas omstreeks 17.30 uur zijn piek. Daarmee lijkt het startschot van het fileseizoen, dat doorgaans in oktober en november zijn hoogtepunt kent, gegeven.

Tunnels onder water

Ook binnen het Brussels Gewest ging het verkeer niet altijd even vlot, dankzij wateroverlast in de tunnels. Zo is de Vleurgattunnel in beide richtingen gesloten en werd de Stefaniatunnel richting centrum tijdelijk gesloten, net als de George Henritunnel in beide richtingen. Ook de Hallepoorttunnel moest tijdelijk worden gesloten in de richting van Basiliek. Om 18 uur zijn alle tunnels weer toegankelijk. Dat meldt Brussel Mobiliteit aan BRUZZ.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni