Steile opmars Swapfiets in Brussel

© PhotoNews
| De Swapfiets is aan een steile opmars bezig in Brussel.

Swapfiets, de leenfiets met de blauwe voorband, heeft er in de laatste zes maanden bijna 3.000 abonnees uit Brussel bijgekregen. Daarmee staat de teller op 4.000, wat drie keer zoveel is als bij de uitbraak van de coronacrisis. Maar volgens de fietsverdeler komen er ook voortdurend klanten bij omdat de Europese steden steeds meer de kaart van de fiets trekken.

District manager van Swapfiets Thomas Schiltz is blij met de vele abonnees en steekt daarvoor ook Brussel zelf een pluim op de hoed. “Alle lof voor de nieuwe infrastructuur en voor de Brusselaars die er gebruik van maken. Ik ben ervan overtuigd dat de micromobiliteit die we bij Swapfiets hoog in het vaandel dragen zorgt voor meer levenskwaliteit.”

In totaal fietsen vandaag meer dan 12.000 Belgen rond op een Swapfiets. En dat is ook Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) niet ontgaan.

“De snelle groei van Swapfiets ligt in lijn met de forse toename van het aantal fietsers in Brussel in het afgelopen jaar. Het is belangrijk dat we in onze straten voor voldoende ruimte en veiligheid zorgen, maar ook dat het aanbod aan fietsen zo gevarieerd mogelijk is. Op die manier kan iedereen kiezen voor het systeem dat het beste bij hem of haar past. Elk alternatief is dan ook van harte welkom.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?