| In Elsene kregen sommige inwoners zeven parkeerboetes in één klap.

Stroom aan parkeerboetes in Elsene kwijtgescholden

EC
© BRUZZ
24/07/2019

Enkele inwoners van Elsene kregen deze maand plots een veelvoud aan parkeerboetes toegestuurd. Ze waren uit het oog verloren dat ze hun bewonerskaart moesten vernieuwen. De gemeente annuleert nu een deel van de boetes omdat er nooit een aanmaning of herinnering kwam.

De gemeente Elsene werkt sinds 1 april samen met parking.brussels, het gewestelijk parkeerbedrijf. Voordien had de gemeente een contract met een privébedrijf. Bij de overstap moesten de gegevens van dat privébedrijf dus worden overgezet op het computersysteem van parking.brussels.

Dat systeem heeft drie maanden gehaperd, waardoor foutparkeerders in Elsene plots pas deze maand hun parkeerboete kregen toegestuurd. Wie de laatste drie maanden meerdere keren verkeerd stond geparkeerd, kreeg al die boetes in één keer in de bus.

"Er is wel gezegd dat de bewonerskaarten zouden vervallen, maar de mensen zijn niet op tijd ingelicht over hun boetes."

Yves Rouyet, schepen van Mobiliteit in Elsene

Maar ook een aantal Elsenaren dat eigenlijk niet fout geparkeerd stond, hebben een stroom van boetes gekregen. Zij hadden hun bewonerskaart niet op tijd vernieuwd. De inwoners waren via mail ingelicht dat hun oude kaart zou vervallen, alleen kwam er nooit een herinneringsmail of een aanmaning na de eerste boete. Zo liepen de parkeerboetes op tot wel 7 stuks of meer, zo getuigt een Elsenaar in La Capitale, allemaal in één keer toegestuurd.

Allemaal opgeteld heeft parking.brussels op 1 juli naar schatting 27.889 Elsenaren één of meerdere parkeerboetes gestuurd. Bij 275 mensen ging het om tien boetes in één klap.

Kwijtschelding

Schepen van mobiliteit Yves Rouyet (Ecolo) geeft toe dat parking.brussels een herinnering had moeten sturen. “Er is wel gezegd dat de bewonerskaarten zouden vervallen, maar mensen die dat waren vergeten, zijn niet op tijd ingelicht over hun boetes.” Na overleg met parking.brussels heeft Elsene nu beslist om alle parkeerboetes tot 30 juni kwijt te schelden voor wie eigenlijk een bewonerskaart had.

Nu is het wel tijd om die kaart te vervangen, want het computersysteem werkt opnieuw. “Ondertussen is iedereen gewaarschuwd. Niet enkel via mail, maar ook per brief en sms. Wie zijn bewonerskaart nu nog niet vervangen heeft, zal moeten betalen om te parkeren”, zegt Rouyet.

Ook de echte foutparkeerders gaan hun boetes wel degelijk moeten betalen. Al ziet de gemeente wel een stuk door de vingers. Wie tussen april en juni meermaals verkeerd geparkeerd stond in Elsene, zal maximaal vier boetes krijgen voor die periode.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene , Mobiliteit , parkeerboete , Parking.Brussels , Yves Rouyet

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni