Superradar voor vier Brusselse politiezones

© Securoad

Laagvliegers krijgen het steeds moeilijker in Brussel, nu vier van de zes politiezones een superradar hebben besteld. Die kan de snelheid van voertuigen in beide richtingen controleren, en dat zonder flits.

De NK7 werkt met infrarood, en heeft daarom geen nood aan een flitslicht, zoals gewone flitspalen. Het kan voertuigen op zes rijstroken controleren, en dat in beide richtingen.

Zowel de politiezone Marlow (Watermaal-Bosvoorde, Oudergem, Ukkel), Montgomery (Etterbeek, Sint-Lambrechts-Woluwe, Sint-Pieters-Woluwe), Zuid (Anderlecht, Sint-Gillis, Vorst) en West (Molenbeek, Sint-Agatha-Berchem, Koekelberg, Ganshoren, Jette) hebben besloten zich met zo’n radar uit te rusten.

De zone West heeft er al twee, die sinds september 2017 werkzaam zijn. “Het is een heel nuttig instrument”, zegt woordvoerder Johan Berckmans aan La Capitale. “Zeker ’s nachts. Je kunt hem ook op een statief zetten, en voor of achter een anonieme politiewagen plaatsen.” Dat is trouwens de manier waarop snelheidscamera’s het vaakst gebruikt worden in Brussel.

Volgens Michael Jonniaux van zone Montgomery, dat al een bestelling plaatste, zijn er nog voordelen. “Er zijn minder inbreuken die verworpen worden. Daarenboven kunnen we met dit toestel ook in kleine straatjes controleren, wat met andere radars niet makkelijk is.”

De zone Zuid heeft ook al een radar besteld, die in mei of juni geleverd wordt. De zone Marlow is de testfase al voorbij.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?